نقش محبت حضرت زهرا(س) در محشر
فاطمه (س) – کوثر پيامبر(ص) – و نمونه کامل زن مسلمان است . و زهرا (س) همان گونه که از نامش پيداست و گفته شد درخشان ترين چهره و زيباترين الگو برای تمامی مردم به ويژه بانوان با فضيلت در طول تاريخ است . از همان آغازين لحظاتی که فاطمه زهرا (س) پا به عرصه گيتی نهادند و چشمان پر جاذبه اش را گشود، نور وجودش جهان انسانيت را روشن ساخت و برای هميشه تاريخ ،سرآمد زنان عالم شد ، فاطمه زهرا (س) بانويی بزرگوار است ، پاره تن پيامبر ، گوهری پاک و مبارک است ، همه آنچه در اوســـت ،
نمونه ای از صفات رسول الله (ص) است ، عايشه گويد : « هيچ کس از خلق خدا را نديدم که در سخن گفتن و حرف زدن شبيه به پيامبر(ص) باشد مانند فاطمه (س) که درود خدا بر او باد! او سلاله پاک رسول (ص) بود و روحی بزرگ و گرانقدر داشت ، سرور زنان با فضيلت و شبيه ترين فرد به سرور خلایق بود که مجد و عظمت را از هر جهت از پدر به ارث برده بود و به فضيلت و برتری دست يافت » پيامبر (ص) نسبت به فاطمه (س) توجه خاصی داشت ، وی را دوست می داشت و به دوستی او سفارش کرد و به اعزاز و اکرام و احترام او ، امر فرمودند و در بسياری از مناسبت ها تصريح نمود که او پاره تن من است ، اين سيّده فاضله که خداوند نسب شريف پيامبر(ص) را نسل او حفظ کرده است ، شک نيست که شأن و منزلت اين بزرگ بانوی جهانيان عظيم است . چرا که پيامبر خدا (ص) او را احترام و تجليل کرده و به ارتباط با او و فرزندانش و دوستی و محبتشان امر نموده و به صراحت فرموده است : « خدا را به يادتان می آورم در خصوص اهل بيت خود ، خدا را ياد کنيد درباره اهل بيت من » >
کسي که دوستدار اهل بيت و اين عترت پاک است نبايد گمراه يا اهل غلو باشد بلکه
بايد به شاهراه هدايت برود که صلاح بنده در اين است ، بايد بداند حق بالاترين چيزی است که می بايست پيروی شود ، بنابراين بايد حق را بجويد و راه حق را بپويد ، آنکس را که حق را بداند و مخالفت کند و از هوای نفس پيروی نمايد ، بی شک دستخوش فريب گشته است ، از اينجا می توان به اهميت و خطر دور افتادن از حق و دنباله روی هوای نفس حتی در محبت حضرت زهرا (س) پی برد . [1]
رسول خدا (ص) فرمودند : « همانا خداوند که سپاس و ستايش ويژه اواست ، محبت علی (ع) و فاطمه (س)و فرزندانشان را بر تمام مخلوقات عرضه نمود ، هر یک از آنان که زود تر پذیرفتند پیامبران را از بین آنان قرار داد و کسانی را که بعد از آن اجابت کردند شیعه و پیرو ایشان نمود خداوند همه آنان را در بهشت جمع می کند [2]. ( علامــــه کشـــفی « المناقب المرتضویه » / 98 ط بحثی )
حضرت رسول (ص) چنین می فرماید : « ما کشتی نجاتیم هر کس به آن چنگ زند نجات یافته و هر کس از آن دوری گزیند نابود شده است ، هر کس نیازی به خداوند دارد . به وسیله ما خانواده از خداوند در خواست کند .
از حضرت سلمان نقل شده که رسول خدا (ص) درباره محبت حضرت فاطمه (س) فرمودند :
« یا سَلمانُ ! مَن اَحَبَّ فاطِمَةَ بِنتی ، فَهُوَ فی الجَنَّةِ مَعی, ، وَ مَن ابغَضَها فَهُوَ فی النّار . یا سَلمانُ ! حُبُّ فاطِمةَ یَنفَعُ فی مأَةٍ مِنَ المَواطِنِ ، اَیسَرُ ذالِکَ المَواطِنِ المَوتُ و القَبرُ و المیزانُ وَ المَحشَرُ و الصِّراطُ وَ المُحاسَبَةُ … یا سَلمانُ ! وَیلٌ لِمَن یَظلِِمُها و یَظلِمُ بَعلها اَمیرَالمُؤمنینَ عَلیّاً ، وَ وَیلٌ لِمَن یَظلِمُ ذُرّیَّتَها و شیعتَها . »
« ای سلمان ! هر کس دخترم فاطمه را دوست بدارد ، او در بهشت و کنار من خواهد بود و هر کس او را دشمن بدارد گرفتار آتش می شود .
سلمان ! محبت به فاطمه در صد مکان منفعت می رساند ؛ از جمله آنها : هنگام مرگ، عالم برزخ ، در پای میزان ، عرصات محشر ، پل صراط ، و محاسبه اعمال …
سلمان ! وای برکسانی که به او ظلم کنند و وای بر آنان که به شوهر او جفا نمایند – و وای بر ستمگرانی که به فرزندان و شیعیان وی ستم کنند »
این حدیث می رساند که محبت و علاقه به فاطمه (س) در عرصات محشر نیز نجات دهنده است [3].
1. احمد رحمانی همدانی ،
DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″
LatentStyleCount="267″>
فاطمه الزهرا شادماني دل پيامبر ، ص45 .
DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″
LatentStyleCount="267″>
سيري در سيره حضرت زهرا ( س) ، ص269 .
w>