« جايگاه و مقام منزلت فاطمه سلام الله عليها در نزد خداوند »
فاطمه (س) بزرگ است و باقی ، از آن جهت که با خدای بزرگ پيوند مهر و عبادت برقرار کرده است وی در زندگی خود سعی کرده است که اگر قطره ای است ، اگر چشمه آب روانی است خود را به اقيانوس ابديت برساند و با او پيوند زده و در آن مستهلـــک گردد . او عظيم تر از همة عظيمان است چون با خدا که اکبر و اعظم است آشناست و برای هميشه، تا قيام قيامت باقی و برقرار است ، فاطمه (س) زنی است که جلال و عظمتش در قالب مفاهيم و الفاظ نمی گنجد. زيرا تصورات، از مفاهيم بی نهايت قابل بحث و بررسی نيست وقتی او را صديقه می خوانيم با مفهوم صديقه ای که برای ديگران ذکر می شود متفاوت است او با تمام وجودش صديقه است فاطمه (س) تابع خداست و بالاترين اهداف و آرزوهای او جلب رضای اوست. اين ديدگاه فاطمه است که خدا را بر همه کس و همه چيز برتری می دهد. وی تابع خداست از هر قيدی آزاد است و چون بندگی او را پذيرفته است می کوشد تا از هر اسارتی رها باشد و همه اعمالش در مسير هدف و خواسته الهی بوده باشد، وی بنده پاک خداست و دائماً در عبادت و ارتباط با او مقام بندگيش را بر همه مقامات برتری می دهد.
>
فاطمه (س) محبوب خداست ، از آن جهت که هرگز زنی چون فاطمه (س) در طريق ادای وظيفه برای انجام رسالت نيست و فردی که اين چنين در راه خدا گام بردارد و پاکبازی کند اندک است، فاطمه آن چنان در جلوه جلال و جمال خدا محو است که همه چيز را در راه خدا فدا ميکند: مقامش، رتبه اش، جلال و اشرافيت مورد انتظار برای خودش، لباس عروسيش، دستبند نقره اش، پرده خانه اش و … در چنين صورتی آيا باز هم
محبوب خدا نباشد ! [1]
حاکم به سند ابی هريره می گويد :
پيامبر اسلام (ص) فرمود: « در روز قيامت تمام انبيا و پيغمبران در حالی که بر مرکب سوار هستند بر انگيخته می شوند ، تا اينکه مومنين از قوم خودشان را نجات بدهند و حضرت صالح بر انگيخته می شود بر شتر خود و من بر انگيخته می شوم بر شتری که
خطوط آن تا نهايت طرف آن می باشد وفاطمه (س) بر انگيخته می شود در حالی که از من جلوتـــر است .» (مستدرک الصحیین – ج 3- ص 152 )
« ابی سعید خدری از پیامبر اسلام (ص) نقل کرده است : « وقتی که مرا به آسمان بردند در آسمان هفتم برای مریم و مادر موسی و آسیه همسر فرعون و خدیجه دختر خویلد قصرهایی از یاقوت دیدم و برای فاطمه (س) دختر محمد (ص) هفتاد قصر از مرجان سرخ که درهای آن از لؤلؤ و تخت های آن از چوب يک پارچه عود بود، ديدم .( نورالابصار الشبلنجی – ص 52 )
همچنين در روايت ديگر از طبرانی به سند رجال ثقه آورده است : « پيامبر اسلام(ص) به فاطمه زهرا (س) فرمودند : « همانا خداونـد تـو و فرزنـدان تـو را عـذاب نمی کنــد» .
( نور الابصار ص 52 و کنز العمال ج 12- ص 11 )
و همچنين گنجی شافعی در کفايه الطالب ص 367 آورده است: «که چرا فاطمه (س) از بين دختران رسول خدا (ص) به اين مقام رسيد ؟ در جواب می گويد :
1- مادر حسن و حسين (ع) است
2- ذريه رسول خدا (ص) از اوست
3- به او بشارت بهشت و سرور زنان عالم وعده داده شده است
4- لقب ام ابيها به او داده شده است
5- واينکه حضرت فاطمه (س) بعد از پيامبر (ص) زنده بودند و صبر بر فوت پدر کردند و اجرشان بسيار است .[2]
از طريق اهل سنت از قول « انس بن مالک » روايت شده اسـت که می گويـد : « حجاج بن يوسف درباره حديث عاشيه و« ديگ » از من پرسيد که ديده بود ، فاطمه غذای ديگ را با دست خود به هم می زد در حاليکه می جوشيد و بالا می آمد گفتم : آری اين حديث رسيده است
که روزی عاشيه بر فاطمه (س) وارد شد در حاليکه برای حسن و حسين (ع) با آرد و شير و روغن
در ديگی غذای حريره درست می کرد و ديگ بر روی اجاق و آتش می جوشيد و
بالا می آمد و فاطمه آن را با دست خود هم می زد عاشيه با نگرانی بيرون آمده و نزد پدرش ابوبکر
رفت و گفت : ای پدر من از فاطمه چيز شگفت آوری ديدم که دست به درون ديگی که
بر روی آتش می جوشيد برده وآن را هم می زد، گفت : دخترکم اين را پنهان کن که کار مهمی است . اين خبر به گوش حضرت رسول (ص) رسيد بالای منبر رفته و سپس فرمودند :
« همانا مردم ديدن ديگ و آتش را بزرگ شمرده و تعجب می کنند ، سوگند به آن کسی که مرا به پيامبری بر گزيده، همانا خداوند آتش را بر گوشت و خون و رگ و پيوند فاطمه حرام نمود، و فرزندان و شيعيان او را از آتش به دور ساخت » ، برخی از فرزندان فاطمه دارای رتبه و مقامی هستند که آتش و خورشيد و ماه از آنها فرمانبرداری کرده ودر پيش رويش جنيان شمشير زده و پيامبران به عهد و پيمان خود درباره او وفا می کنند و آسمان برکاتش را بر او نازل می کند .
وای، وای ، وای به حال کسی که در فضيلت و برتری فاطمه (س) شک و ترديدی به خود راه دهد و لعنت و نفرين خداوند بر کسی که شوهر او علی بن ابيطالب را دشمن داشته و به امامت فرزندان او راضی نباشد . و همانا فاطمه (س) خود دارای جايگاهی است، و شيعيانش نيز بهترين جايگاه ها را خواهند داشت .[3]
3 رحمانی همدانی ،
DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″
LatentStyleCount="267″>
فاطمه الزهرا شادماني دل پيامبر–بهجة القلب المصطفي ) ، ترجمه دكتر سيد حسن افتخار زاده سبزواري ، ص 125