فضیلت قرائت سوره مبارکه نور
در ثواب الاعمال چنین آمده است:
بهذَا الاسناد، عن الحسن، عن أَبی عبدالله المؤمنین، عَن ابنِ مُسکانَ، عَن اَبی عبداللهع:
«قالَ: حَصِّنُوا أَموالَکُم وَ فُروجَکُم بِتَلاوَهِ سُورَهِ النّورِ وَ حَصِّنُوا بِها نِساءَکُم. فَإنَّ مَن أَدمَنَ فی کُلِّ یَومٍ أَو فی کُلِّ لَیلَهٍ، لَم یَزنِ أَحَدٌ مِن أَهلِ بَیتِهِ أَبَداً حَتی یَمُوتُ. فإذا هُوَ ماتَ، شَیَّعَهُ إلی قَبرِهِ سَبعونَ أَلفَ مَلَکٍ کُلُّهُم یَدعُونَ و یَستَغفِرونَ اللهَ لَهُ حَتّی یَدخَلَ فی قَبرِهِ.»[1]
از حضرت صادق ع نقل شده است که فرمود: اموال و فروج خود را با تلاوت کردنِ سورهی نور، از حرام حفظ نمایید و توسّط این سوره، زنان را نیز از حرام حفظ کنید. به درستی که هر کس در هر شب یا در هر روز بر قرائت این سوره مداومت نماید، هیچ یک از اهل خانهی او زنا نمیکند، تا او بمیرد. پس هفتاد هزار ملک او را تا قبر مشایعت مینمایند و تا او را داخل قبر بگذارند، براش دعا و استغفار میکنند.
>
به سند معتبر نقل شده است که، شخصی از ضعف چشم به امام موسی کاظم ع شکایت نمود حضرت فرمودند: سورهی نور را سه مرتبه در جامی بنویس، سپس آن را بشور و در شیشه ای نگه دار و مکرّر به دیده بکش! راوی گوید: صد میل کمتر کشیدم بهتر از اوّل شد.[2]
و نیز در حدیثی از پیامبر ص میخوانیم:
«من قرء سوره نور اعطی من الاجر عشر حسنات بعدد کل مؤمنه و مؤمن فیما مضی و فیما بقی.»[3]
هر کس که سورهی نور را بخواند (و محتوای آن را در زندگی خود پیاده کند) خداوند به عدد هر زن و مرد با ایمانی در گذشته و آینده ده حسنه به عنوان پاداش به او خواهد داد.
[1] . محمدبن علی، صدوق، ثواب الاعمال عقاب الاعمال، مترجم: ابراهیم محدث بندرریگی، قم، نشر اخلاق، چاپ هفتم، تابستان 1384، ص 232.
[2] . محمدباقر، مجلسی، عین الحیات، انتشارات نقش نگین اصفهان، چاپ اول، 1368، ص 601.
[3] . ناصر، مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ج14، ص 353.
نوشته: سمانه شکری