هر كس حضرت معصومه (س) را زيارت كند بهشت بر او واجب ميشود
مدير مركز مشاوره حرم حضرت معصومه (س) گفت: بر اساس روايات هر كس حضرت معصومه (س) را زيارت كند بهشت بر او واجب ميشود به ويژه اينكه اگر شناخت از ايشان داشته باشد رحمت و رضوان الهي براي او خواهد بود.
حجتالاسلام و المسلمين محمدحسين حقجو در گفتوگو با خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه «شخصيت حضرت معصومه (س) از ابعاد مختلف قابل تحليل و دقت است» افزود: يكي از ابعاد شخصيتي آن حضرت، الگودهي براي نسل جوان به ويژه دختران جوان جامعه ماست كه پيروي و دنبالهروي اهداف بلند پدر و برادر بزرگوارشان از جمله اين موضوعات است.
وي خاطرنشان كرد: پايداري و پاسداشت ولايت و امامت و در واقع امامتمداري در زمان حيات پدر و امامت امام رضا (ع) از مهمترين ويژگيهاي سيره حضرت معصومه (س) است.
مدير مركز مشاوره حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به اينكه «آن حضرت در زمان حيات امام موسي كاظم (ع) محل رجوع اصحاب و شيعيان امام هفتم (ع) بودند» گفت: حضرت معصومه (س) در زماني كه پدر بزرگوارشان در زندان بودند به تمام سوالات فقهي، اعتقادي و تاريخي اصحاب به صورت شفاف و روشن جواب ميدادند كه در تاريخ داريم در دو جا تعبير “اباها، فداها” حضرت رسول اكرم (ص) به حضرت فاطمه داشتند، درباره حضرت معصومه نيز امام كاظم (ع) اين تعبير را به كار بردهاند كه پدرت فدايت شود.
حقجو يادآور شد: بعد از شهادت امام كاظم (ع)، حضرت معصومه همچنان اين خط سير را طي كردند و با اينكه امام هفتم فرزندان زيادي داشتند اما آن بانوي بزرگوار بيشتر مورد مراجعه و توجه اصحاب بودند، تا آنجا كه آن حضرت پس از مدت نه چندان زياد از حضور امام رضا (ع) در طوس با كاروان قابل توجهي كه تعداد زيادي از اقوام و خويشان بودند به قصد زيارت امام رضا (ع) از مدينه به طرف خراسان حركت كردند و در اين فاصله، مديريت اين كاروان بر عهده ايشان بود.
اين پژوهشگر حوزوي افزود: در جريان اين سفر در نزديكيهاي قم حاكم ظالم آن زمان برخي از نزديكان ايشان را در همدان، شيراز و ساوه به شهادت رساند كه آن حضرت از شدت غم و اندوهي كه دست داد مريض شدند و پس از مدتي از دنيا رحلت كردند. البته در مدتي كه در شهر قم حضور داشتند جايگاه خاصي براي عبادت انتخاب كردند كه هماكنون بيتالنور محل عبادت و حضور حضرت معصومه (ع) باقي است.
وي در ادامه با اشاره به ابعاد شخصيتي حضرت معصومه (س) كه ميتواند الگوي جوانان و نوجوانان باشد، تصريح كرد: پيروي از امام زمان خويش از جمله ويژگيهاي آن حضرت بود، همچنين ما براي كمتر امامزادهاي زيارت منصوص از امام معصوم داريم كه جايگاه و عظمت ايشان را معرفي ميكند، اما در مورد حضرت معصومه اين زيارتنامه را داريم و جملاتي كه از امام كاظم (ع)، امام رضا (ع) و حضرت جواد (ع) درباره ايشان وارد شده شان و منزلت والاي آن حضرت را بيان ميكند.
مدير پژوهش و آموزش جامعه مدرسين حوزه علميه قم ويژگي و بعد ديگر زندگي حضرت معصومه را بعد عفت و پاكي عنوان كرد و افزود: در حالات و زندگاني ايشان عبادت و راز و نياز مستمر و فراوان را ميبينيم كه در اين زمينه نيز امام كاظم (ع) تعبير ابوها، فداها را براي ايشان به كار بردند، يعني امام كاظم (ع) يك بار در بعد علمي و يك بار در بعد عبادي حضرت معصومه (س)، تعبير ابوها، فداها را براي ايشان به كار بردهاند.
مدير مركز مشاوره حرم حضرت معصومه (س) با بيان اينكه «يكي از نكات برجسته در زندگي آن حضرت، دانشافزايي و علمافزايي است كه از طريق پدر و برادر بزرگوارشان دريافت ميكردند» تصريح كرد: حضرت معصومه (س) آنقدر شوق به علوم قرآني، علوم الهي و علوم آلالله داشتند كه مرتب از سخنان پدرشان استفاده ميكردند و مطالب ايشان را ثبت و ضبط ميكردند. البته حضرت معصومه (س) در دانشآموزي و پژوهشگريشان سعي ميكردند نسبت به علوم مختلف آگاهي و تسلط داشته باشند و اين ميتواند الگويي از زندگي ايشان براي ما باشد.
وي خاطرنشان كرد: بعد زهد و بيتوجهي به دنيا و زخارف آن يكي از ابعاد الگويي زندگي آن حضرت است كه ميبينيم ايشان تا سن 28 سالگي به خاطر اينكه يك كفو مناسب برايشان پيدا نشده ازدواج نكردند و هيچگاه از اينكه ازدواجشان به تاخير افتاده گله و نارضايتي و اعتراض نداشتند و در حالي كه در آن زمان ازدواجها در سن بسيار پايين صورت ميگرفت آن حضرت با نگاه والاي معنوي كه داشتند از اين مساله مهم و اساسي اغماض كردند.
مدير مركز مشاوره حرم حضرت معصومه (س) در پايان تاكيد كرد: عبادت مستمر، دائمالذكر بودن، بنده خدا بودن و اطاعت از امام زمان خويش از ديگر ويژگيهاي حضرت معصومه بود كه خوب است جوانان ما از بينش و منش ايشان درس بگيرند.
ايسنا