عوامل تضییع وقت (قسمت اول)
1- نداشتن هدف
انسان بی هدف ، مانند کشتی بدون قطب نما است . این افراد جهت مشخصی در زندگی خویش ندارند و نمی دانند بدنبال چه چیزی هستند.
همیشه بدنبال چیزی یا کسی می گردند که وقت خود را به گونه ای هدر دهند تا به قول خودشان حوصله شان سر نرود . این افراد چون هدف ندارند هرچه از ارزش لحظه ها و فرصت ها برایشان گفته شود ، نمی توانند به اهمیت آن پی ببرند ، چون هدفی در پیش رو ندارند تا جهت رسیدن به آن تلاش کنند.
زیرا عشق و ایمان به هدف است که انسان را به شور و شوق به سوی هدف سوق می دهد.
2- عدم برنامه ریزی در زندگی
نداشتن برنامه صحیح در کارها یکی از عوامل اتلاف وقت است . ممکن است افرادی هم باشند که دارای هدف مشخصی هستند و به هدف خود عشق می ورزند و به گونه های مختلفی در راه هدف داشته باشد ؛ اما چون برنامه درستی پیدا نکرده اند ، چه بسا فرصت های زیادی را از دست می دهند و در راه رسیدن به هدف بسیار کند حرکت می کنند. رسیدن این افراد به هدف بسیار مشکل و یا غیرممکن است. کسی که در کارهای خود برنامه منطقی ندارد و در آنها افراط و تفریط می کند ، نمی تواند موفق باشد .
عدم برنامه ریزی موجب تضییع وقت و از بین رفتن فرصت ها بدون بهره گیری از آنها می شود؛ ولی با برنامه می توان از لحظه ها استفاده بهینه برد.
3- پرداختن به گذشته تباه شده
پرداختن به گذشته از دست رفته ، جز یأس و نا امیدی و تباه شدن اوقات امروز ، چیز دیگری به ارمغان نمی آورد. ممکن است گذشته را تباه کرده باشیم ؛ ولی باید دانست که اگر سر به زانوی غم فروبریم و افکار و اوقات خود را صرف آن کنیم ، فرصت فعلی ما نیز تباه خواهد شد . باید دانست که برای هر شکستی ، فرصت جبرانی نیز هست و این بستگی به عزم و اراده و استقامت شخص دارد.
باز هم تأکید می شود که مطالعه ی زندگی مردان و دانشمندان بزرگ ، انسان را در راه رسیدن
به هدف بزرگ ، بیشتر امیدوار می کند.
با مطالعه ی زندگی این افراد می توان دید که بیشتر آنان با مشکلاتی در زندگی خود مواجه بوده اند ، ولی باز با اراده ی قوی و امید رسیدن به هدف ، توانسته اند به پیروزی دست یابند . پس باید روی درهای گذشته و یأس و نا امیدی قفل های محکمی زد و به فکر امروز بود . در غیر این صورت فکر و اندیشه نمی تواند هیچ نقشه ای برای آینده طراحی کند و گام ها سست و اراده ضعیف خواهد شد .
="MsoNormal” style="text-align: justify; text-justify: kashida; text-kashida: 0%; text-indent: 24.3pt;” dir="RTL">
DefSemiHidden="true” DefQFormat="false” DefPriority="99″
LatentStyleCount="267″>
احمد لقمانی ، موضوعات و شیوه های گوناگون با نسل جوان
nt-family: tahoma,arial,helvetica,sans-serif;" lang="FA">