آداب معاشرت از منظر اسلام
چكيده تحقيق پاياني سطح دو (كارشناسي)
عنوان : آداب معاشرت از منظر اسلام استاد راهنما: جناب آقای سراج زاده
استاد داور: خانم عسگری پژوهشگر: سعیده زارع هرندی
چکیده
آداب از نظر لغوی به معنای روشهای نیکو و در اصطلاح به معنای راه درست معاشرت کردن با دیگران گفته می شود و غرض از معاشرت هم نشینی و نشست و برخاست است.
آداب معاشرت ، بایدها و نبایدهایی است که انسان ها در ارتباط با یکدیگر رعایت می کنند ، و از آنجا که انسان به انس و الفت با دیگران نیازمند است و چون انسان موجودی اجتماعی است ، ملزم است که با همنوعان خود ارتباط برقرار کند و از چگونگی معاشرت با افراد آگاه باشد زیرا امروزه با پیشرفت فزاینده علوم مختلف این امر اخلاقی بی رنگ شده و پرداختن به دستورالعمل های شرع مقدس مهم و قابل تعمق می باشد.
در این تحقیق ابتدا از کتاب آسمانی قرآن کریم و کتب روایی معتبر و سپس از کتب معتبری چون محجه البیضاء و جامع السعاده و … استفاده گردیده است و این تحقیق یک پژوهش کاربردی است که جمع آوری مطالب آن به روش کتابخانه ای تنظیم گردیده است .
محتوای این نوشتار در سه فصل خلاصه می شود : فصل اول کلیات معاشرت ، فصل دوم آداب معاشرت در حوزه ی خانواده و فصل سوم آداب معاشرت در حوزه اجتماع .
بر اساس مطالب گفته شده در این تحقیق، آداب معاشرت مطابق آموزه های دینی می تواند موجب تفاهم و احترام بین اعضای خانواده و صفا و خیرخواهی و عفو در اجتماع شده و با این آگاهی افراد جامعه نیز در کمال صفا و صمیمیت در کنار هم زندگی می کنند .
جامعه آرمانی از منظر اسلام با رعایت همه شئون آداب معاشرت محقق می شود .
واژگان کلیدی : آداب ، معاشرت .